www.darmansyah.com

By: noor sweet

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 18-May-2008 15:48 Email | Share | | Bookmark
sepi tak berenti ku berhenti!!

ahaks!!! hi gang!!

tahun ni mmg bz tahap gaban la.. smpai nak apdet fp.. lawat kawasan fp pon tak sempat seh!! keje mmg laa tahap babun.. bukan buat design je.. malah kene g buat marketing 4 www.kuis.edu.my (sempat lg promote) after je photo hunting pada feb lepas.. jarang weet dok umah.. kenangan manis sbb jauh skit melangkah.. hujung feb lepas ke Singapore.. melawat dan mempromosi di sek2 agama di sane.. (pic nanti lain minggu weet up ek) lepas tu g Sarawak pe tu g Kelantan.. huyooo syoknye keje smbil cuci mata dan menghabiskan wang

bulan mei ni dah hampir setahun weet tawen.. pd mac lepas baru kami g honemoon.. jauh btol gap nak g honeymoon sbb bz dan masalah2 etika yg tak setel2 kiteoang mmg berharap nak cahayamata.. tp blom ade rezeki lg. takpe2.. weet kan baby lg

ok habis citer.. meh koang teka weet jalan kemane ni ngan mamat yg cumil ni






weet ke BALI!!!

weet pegi mase tu mmg nak cr hari nyepi bersame roomate kite.
Hari Nyepi adalah hari kebesaran buat kaum HINDU di kepulauan BALI (hari raya)
hari tersebut semue penduduk/pelancong/manusia yg menghuni di kepulauan BALI tak leh kuar rumah kirenye btol2 SEPI!!kapal terbang ke, kedai2, tv bali cuti tau!mase tu baru kite rase dan tau agamanye dan budaya mereka.

Pegangan mereka kuat sekali kerana setiap rumah hindu mesti ade tuhannye yg berbagai2 name.. yg menariknye di BALI tiade bangunan yg mencapai awan!!
sbb ketua di bali membuat syarat kalo nak bina bangunan hendaklah tidak lebih 15 meter. sbb ape?? sbb nak mengekalkan keindahan Bali ini.






dasyatkan mekap die ni!!! havoc seh!!

ok citer pasal hari nyepi!! masyarakat Hindu di bali membuat persiapan untuk merayakan malam tahun baru Saka di mana mereka akan membawa Ogoh2 (sejenis patung pelbagai bentuk setan) yg di arak ke merata jalan bagi menghalau setan2 ini dari rumah mereka. Di fahamkan, Ogoh2 ini akan di bakar 2hari selepas festival ini. Ogoh2 ni pelbagai bentuk, ade yg berbentuk punk, raksasa, syaitan.. jadi kalo g sane mmg kite tak nampak budaya punk kat remaja sane.. sbb mereka tau itu budaya syaitan.. kesimpulannye mereka ini terdidik dan kuat agamanye. berbeza ngan kite yg duk malaysia ni.. betol tak??


ini persiapan utk mlm nanti.. ogoh2 di bawa ke tempat perarakan.


awek2 ni sebagai ketua rombongan bg setiap daerah dan diikuti cowok2 yg membawa ogoh2 ni.. best gile la shoot dioang ni. tercabar kepempuanan gue utk shoot Ogoh2 ni laa... paling best dioang berlari2 membawa patung tu.. bnyak pic blur la sharp kat jalan raya la.. lampu jalan la!! bengong la weet tu kan!! ahaks.. ok bebeeee.. let's rock!!





putar-putar!!!





Thursday, 20-Mar-2008 04:19 Email | Share | | Bookmark

sorry kengkawan.. weet agak bz.. skang dah berpindah ke


http://darmansyah.wordpress.com/

meh jomm!!


Tuesday, 5-Feb-2008 05:57 Email | Share | | Bookmark
photo hunting


siang hari

dan mlm hari nye kami bertuko castum


ramai peserta yg joint.. seramai 51 peserta dan yg submit photo sebanyak 83 keping. papaman dan zzoux selaku ahli panel malam tu. Seronok, syok dan best aktiviti kali ini.

dan aku?? hanye hantar sekeping gambar sahaja utk ke final.


ok ini pic aktiviti yg di shoot oleh aminorazmi
ini hadiah pemenang2 1, 2, 3


ini lah ahli panel kite papaman dan abg zzoux



setiap peserta yg ke FINAL akan di berikan

pemenang ketama


pemenang kedua


pemenang ketiga


dan cabutan bertuah!!

semua dpt!!
ada yg dpt cendawan kering, sup ayam, kacang cap tangan, jajan
eppy giler..

siap main kayak keesokannye


cube tgk kat sini plak
http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?t=7439&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?t=7439&postdays=0&postorder=asc&start=0


Friday, 4-Jan-2008 02:49 Email | Share | | Bookmark
Photo Hunting in Kuala Selangor

utk kengkawan yg giles menangkap gambar, jangan lepaskan peluang utk sertai ‘photo hunting’ di sekitar kuala selangor pada 2 & 3 Februari, ini adalah anjuran bulanan fotopages malaysia (fmdc). http://www.fotopages.com.my Objektif fhoto hunting ini adalah saling kenal mengenal & bertukar-tukar ilmu. Penyertaan ini bukanlah untuk ahli fmdc sahaja, orang luar pun boleh sertai. so korang bila lagi?



harga t'shirt RM20 jek..


jum la.. tarikh tutup penyertaan sblm 21 januari. daaaaaaaaa!~


Tuesday, 18-Dec-2007 09:47 Email | Share | | Bookmark
retro!!

g beli baju.. aksesori.. kasi mekap2 skit.. pasang lighting kiri kanan.. mari menembak!!!



dan ini hasilnyeeeeeee!!!










[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net